2. Trobentica cvet in 3. trobentica list

Podzravljeni, zeliščarji,

narava nas te dni prehiteva tako po levi kot po desni. Kar se je lani nabiralo aprila, je zdaj že v polnem razcvetu. No, vsaj tako je pri nas na Primorskem, zato vas prosim za vašo pomoč in sporočanje, če že kje vidite cveteti cvetke, ki jih namakamo v naš zeliščni liker.

Trobentica

Naš lapuh se je že dodobra namočil v žganju, njegovi bratranci na planem pa imajo že nadete bele kučme. Skrajni čas je, da se jim pridruži naslednja rastlinica. Tokrat bomo dodali pest cvetov trobentice in pest trobentičinih listov. Bodite pozorni, da cvetov res ne boste stisnili v pest, nabirajte jih pazljivo, da se bodo pomečkali šele v žganju.

TrobenticaZdaj pa gremo naprej s polno paro. Čez teden pripravimo članke, da boste lahko skupaj z nami čez vikend nabrali rastlinice.

Bodimo pozorni še na naslednje

VijolicaKer pa ne bomo šli čisto po objavljenem receptu, bomo zraven dodali še nekaj drugih rastlinic. Vijolice so pri nas v polnem cvetu, čez vikend pa gremo pokukat na travnike, če še kaj kuka iz zemlje. Iskali bomo predvsem pljučnik. Oči torej na peclje in pot pod noge. 🙂

pjučnikPa seveda ne smemo pozabiti marjetic. Pri njih je pa že težko ne pohoditi kakšne, če stopite na travnik. Ampak se še mudi, cvetijo do pozno v jesen.

marjetica do marjetice

 

 

Comments & Responses

Dodaj odgovor