Pirini rezanci po meditaransko
- Posted by matrisha
- on Jan, 14, 2014
- in Recepti
- Blog No Comments.
Pira je rastlina, ki spada med prve gojene žitarice. Njene izredne kvalitete ponovno odkrivajo danes, ko je vse manj zdrave hrane in je postalo nujno pridelovanje hrane na okolju prijazen način. Ponovno odkrita pira je plevnata zvrst pšenice z beljakovinami, vlakninami in vitamini bogatim zrnjem. (Wikipedia)
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- Pirini rezanci……………………400 g
- oljčno olje………………………8 žlic
- paprika (različnih barv)……….160 g
- jajčevec………………………….120 g
- čebula……………………………80 g
- bučke…………………………….80 g
- sesekljan česen
- paradižnik……………………….160 g
- sesekljan peteršilj
- sesekljana sveža bazilika
- nariban parmezan…………….4 žlice
- sol, poper
PRIPRAVA (25 minut):
- Zelenjavo operemo in narežemo na kocke. Na oljčnem olju ovenemo sesekljano čebulo, dodamo narezano papriko, jajčevce in bučke.
- Pražimo toliko časa, da zelenjava zarumeni. Dodamo česen in na kocke narezan olupljen paradižnik. Nekoliko pokuhamo.
- Primešamo baziliko in peteršilj, solimo in popramo.
- Omako zmešamo z vročimi testeninami, potresemo z parmezanom in ponudimo.
KAJ NAJDEMO V PIRI?
- ogljikovi hidrati
- maščobe omega-3
- fosforželezo
- magnezij
- mangan
- vitamini A, B, D, E
- številne vlaknine
Comments & Responses
Prijava/registracija
Najnovejši prispevki
- Spomladansko namakanje zelišč
- 2. Trobentica cvet in 3. trobentica list
- 1. Lapuhov cvet
- Domači zeliščni liker (Jägermeister)
- Poiščimo afrodiziak kar na domačem vrtu