Moja zgodba

30420_1444852919323_545546_nDanes se moramo za lastno preživetje in preživetje svoje družinice pošteno potruditi. Ni dovolj, da skrbiš zanje, kuhaš, pospravljaš, otrokom poješ pesmice, bereš pravljice, skratka nikakor ni dovolj biti samo mama. Danes se od tebe zahteva več. Biti moraš tudi drugi del, ki prispeva pomemben finančni delež v družinski proračun.

Že kot majhen otrok sem nabirala raznorazna zelišča in tako se že zelo zgodaj približala naravi in bila priča njenim dragocenim darovom. Seveda takrat nisem imela posebnega mnenja o tem, le kot otrok sem uživala, ko sem lahko brezskrbno tekala po travnikih in se veselila vsake zeli, ki sem jo nabrala.
Od nekdaj sem čutila nekakšno pristno povezavo z naravo.

Odraščaš, odločaš se, kaj boš počel v življenju, kakšen poklic bi te izpopolnjeval, došolaš in kasneje spoznaš, da si vse skupaj narobe zastavil.
Nikoli se nisem mogla pri sebi pomirit z dejstvom, da bi lahko prodajala. Preizkusila sem se v tem in onem, a vedno znova sem “zasrala”, saj nisem znala biti tisti pravi, vsiljivi, pronicljivi, prepričljivi, brezvestni in samozavestni prodajalec, ki lahko proda vse od blata iz sosedove luže, do posoških kamnov.

Če v nekaj ne verjamem, potem se lahko takoj obrnem in grem.
 Žal tudi za ceno tega, da bodo otroci prikrajšani za kakšen priboljšek ali izlet.

 In potem izkusim na lastni koži (dobesedno na bolečem vratu) zdravilno moč zeliščnega pripravka in odločitev je padla. Z lahkoto to izkušnjo, svojo vero do zelenega, zeliščnega, moč rastlinja delim naprej.

Naredila sem kompromis. Prodajam, ker moram preživeti. Prodajam pa samo to, v kar sama verjamem. Tako lahko mirno in brez slabe vesti spim.

Pa vseeno mi tudi to ni dovolj. Želim še več. Želim ljudem pomagati okusiti radosti narave, njene pozitivne lastnosti, njeno moč in tudi nevarnosti, na katere je potrebno biti pozoren.  Vse svoje izkušnje bom združila z izkušnjami drugih strokovnjakov na tem področju in z vami delila pomembne informacije, nasvete, ter znanja …

Verjamem, da te lahko druženje z naravo naredi boljšega, modrejšega in ob pravilni uporabi njenih darov, tudi ohranja zdravega in močnega.

To je moja zgodba in ob tej izpovedi lahko še mirneje nadaljujem svoje poslanstvo.

Comments & Responses

Dodaj odgovor