Liker iz vrtnic

SESTAVINE:

  • 1 l žganja, čim bolj kvalitetnega
  • 1 kg sladkorja
  • listi vrtnic

V večji kozarec damo čim več listov vrtnic, brez zelenih delov (peclja). Vrtnice morajo biti razcvetene, popki ne pridejo v poštev! Najboljše vrtnice za ta recept so Majske vrtnice, to so tiste rožnate, ki cvetijo samo v maju in božansko dišijo. Pomembno je, da so listi vrtnic, ki imajo zelo lep in močan vonj, od tega je odvisen tudi vonj (in okus) likerja.

Liste prelijemo z žganjem, kozarec pokrijemo s krožnikom (ne zapirati) in pustimo na soncu 6-8 tednov. Precedimo.

Sladkor zakuhamo z 1/5 l vode, ko zavre, dodamo precejeno žganje in pustimo, da samo enkrat zavre. Umaknemo s štedilnika, malo ohladimo in še toplo vlijemo v steklenice.

Pustimo še 1 mesec, da “dozori” in pijemo ohlajeno ali z ledom.

Dame, to je ta pravi liker za nas! Diši pa….

NA ZDRAVJE <3

Comments & Responses

Dodaj odgovor