Aloe Arborescens – recept za pripravo zdravilne aloje

A. vera je do meter visok grm z odebeljenim sočnim steblom. Listi so široki, zadebeljeni, temno zeleni z rahlim sivkastim poprhom, brez svetlih peg na površini in topimi bodicami na robovih listov. Na močnem soncu listi porumenijo, konice listov pa se lahko osušijo. Cvetno steblo zraste spomladi, je golo, meri pol metra v višino in nosi viseče rdečkaste, nekaj centimetrov dolge cevaste  cvetove. Kot druge vrste aloj tudi ta raste v sožitju z drevesnimi glive, ki na koreninah simbiotično pomagajo rastlini pri razkrajanju in absorbciji mineralnih snovi. (wikipedija)

 

 

Arheološke najdbe iz časa Majev in starih Egipčanov dokazujejo, da se je Aloja arborescens  v preteklosti že uporabljala, . Ker se je človek usmeril predvsem v tehnološko in medicinsko znanost, se je to znanje počasi izgubilo in utonilo v pozabo.

 

Danes je večina znanja o aloe arborescens prenešena iz bolj poznane aloe vera. Moč aloe arborescens znova spoznavamo šele v zadnjem času, ko so nam bile ponovno odkrite marsikatere pozitivne lastnosti, ki jih ima rastlina na naše zdravje.

 

Brazilski pater Romano Zago nam je predstavil starodavni recept za pripravek iz aloe z medom, s pomočjo katerega lahko danes sadove te čudovite rastline uporabljamo vsi.

 

 

Čeprav aloja arborescens nima znanstvene podlage, rastline vsekakor ne gre zanemariti. Temu v prid vsekakor govorijo dognanja v zadnjih letih, ki jih omenja tudi Romano Zago, ko se v kombinaciji s sodobno medicino ljudje postavijo po robu bolezni kot sta AIDS in rak.Že ptički na dreveseih danes čivkajo o zdravilnih učinkih in moči te rastline, zato danes o tem ne bomo izgubljali besed.Raje se posvetimo našemu receptu:

Recept za pripravo Aloe arborescens

Recept je povzet po knjigi Romana Zaga ‘Raka lahko zdravimo’

Alojo za takojšnjo uporabo moramo torej kupiti v vrtnariji, ki goji aloje na biološki način, torej brez uporabe insekticidov ali drugih strupenih snovi. Če jo vzgajamo sami za uporabo v zdravilske namene, torej za izdelavo zdravilnih pripravkov, moramo upoštevati načela biološkega načina gojenja.

 

Za pripravek uporabite sveže liste iz 4-5 letne rastline, ki vsaj pet dni ni bila zalita. Priporoča se, da liste naberete in uporabite ponoči (oz. še bolj zjutraj, kar ima iz biološkega vidika smisel zaradi višje vsebnosti kislin in drugih metabolitov- op. avtorja.)

 

Za pripravek potrebujete:

  •  0,5 kg biološko pridelanega medu
  •  50 ml alkohola (žganje, konjak, viski)
  •  350 g listov Aloe arborescens

 

Liste operite z vodo, da se odstranijo nečistoče. Bodice lahko odrežete, liste narežete in skupaj z medom in alkoholom zmešate v mešalniku. Pripravek je uporaben takoj, hranite pa ga lahko v dobro zaprti posodi v hladilniku.

Pred uporabo dobro pretresite. Vsak dan vzemite trikrat dnevno po eno veliko žlico pripravka pred jedjo.

Comments & Responses

Dodaj odgovor